Greek Hoplites.jpg (85001 bytes)

Ο Howard David Johnson είναι ένας σύγχρονος εικαστικός καλλιτέχνης και φωτογράφος με υπόβαθρο στις φυσικές επιστήμες και την ιστορία.

 

 

~The Hydra and the Golden Fleece.jpg (64984 bytes)

   

ARCHIVAL REPRINTS   LICENSES    CUSTOM BOOK COVERS    ORIGINAL ART    ART INSTRUCTION   ART BOOKS

Ελληνική Μυθολογία

 

   

 

 

   

 

 

                     

 

 

    

 

 

 

_Achilles Triumphant.jpg (110954 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                         

 

     Ο Howard David Johnson είναι ένας σύγχρονος εικαστικός καλλιτέχνης και φωτογράφος με υπόβαθρο στις φυσικές επιστήμες και την ιστορία. Εργάζεται σε μια ευρεία ποικιλία μέσων που κυμαίνονται από τις παραδοσιακές ελαιογραφίες, κρητιδογραφίες και άλλα, μέχρι τα τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακά μέσα. 

    Μετά από μια ζωή ολόκληρη στο σχεδιασμό και τη ζωγραφική, η παραδοσιακή ρεαλιστική τέχνη του εκτέθηκε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου το 1996, (3 έτη προτού να πάρει τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή του) καθώς επίσης και σε πολυάριθμα αμερικανικά μουσεία από τότε, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. 

    Τα σχέδιά του έχουν φιλοξενηθεί σε κάθε μεγάλο βιβλιοπωλείο και αλυσίδες παιχνιδιών στην Αμερική καθώς και σε περιοδικά και εκπαιδευτικά κείμενα σε όλο το κόσμο. 

    Κάποιοι από τους πιο επιφανείς πελάτες είναι το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η λέσχη "Το Βιβλίο του Μήνα, τα στούντιο της Paramount, η TV PBS, η Adobe Photoshop Auto FX, και η J. Walter Thompson Advertising. 

     Οι άδειες για να τυπωθεί η ήδη υπάρχουσα δουλειά του είναι διαθέσιμες σε εκπληκτικά προσιτές τιμές.Ελαιογραφίες, ξυλομπογιές, παστέλ, μικτά μέσα και ψηφιακή τέχνη μπορούν επίσης να ανατεθούν για επίλεκτα προγράμματα. 

    Εργαζόμενος σε μια ποικιλία παραδοσιακών και τελευταίας γενιάς ψηφιακών μέσων προσφέρει στους πελάτες του μια πλειάδα επιλογών και περισσότερο από τριάντα έτη εμπειρίας. Σαν εμπορικός εικονογράφος ο H.D.J. έχει χρησιμοποιήσει όχι μόνο τον υπολογιστή αλλά έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη του λογισμικού απεικόνισης. Στην υπάρχουσα δουλειά του οι άδειες ξεκινάνε από τη χαμηλή τιμή των 100$.

 

   in_the_wake_of_poisedon.jpg (23539 bytes)                    

 

Ξέρατε ότι πολλά από τα συναρπαστικά έργα που έκαναν οι Προ-Ραφαηλίτες με έλαια το 1800 διακυρήχθηκαν ότι δεν είναι τέχνη; Στο Λονδίνο η Βασιλική Ακαδημία είχε μια πολύ περιορισμένη άποψη ως προς το τι ήταν κατάλληλο. Δεν προκαλεί έκπληξη που ο Rossetti οδήγησε μια εξέγερση ενάντια σε αυτούς. Όσο για τα στυλ (τις τεχνικές ζωγραφικής δηλαδή) ο ιμπρεσιονισμός είναι ένα μεγάλο παράδειγμα.

 Δεν ήταν αρκετό ότι αυτά τα ινστιτούτα απέρριψαν τη δουλειά τους, αλλά επιπλέον αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταστρέψουν τη φήμη και τη ζωή τους. Φυσικά οι συλλέκτες πληρώνουν εκατομμύρια για αυτά τα έργα. Τα ιμπρεσιονιστικά έργα ζωγραφικής τώρα και οι έφοροι αρχαιοτήτων, οι ιστορικοί και οι επαγγελματίες κριτικοί τέχνης υποκλίνονται σε αυτά ως ευαίσθητα έργα τέχνης.

Όταν ο Monet υπέβαλε την εργασία του στο Salon στο Παρίσι, είπαν ότι ένας πίθηκος έχει πάρει και χρησιμοποιεί τα χρώματα και έβαζαν τεράστια R ( για να δηλώσουν την απόρριψη) πίσω από τον καμβά. Απορρίπτοντας απλά τον κάθε πίνακά του δεν ήταν αρκετό για αυτούς. Ήθελαν να είναι βέβαιοι ότι δε θα πουλούσε ποτέ άλλη εικόνα.

 Ήθελαν να βλάψουν τον ίδιο και την οικογένειά του για την άρρωστη σαδιστική ευχαρίστηση τους. Έτσι ο Monet έγινε πραγματικά καλός στο ραφινάρισμα των έργων του με ένα διπλό στρώμα για να καλύψει τη μισητή παραμόρφωση της αρχικής τέχνης του από εκείνους.


        Έβλεπαν τους εαυτούς τους τόσο ισχυρούς όσο τη θανάσιμη επιτροπή για τη δημόσια ασφάλεια στη γαλλική επανάσταση όσον αφορά τον κόσμο της τέχνης και ευχαριστιόντουσαν στην αποστολή των καλλιτεχνών στη λαιμητόμο.

  

  Αυτοί οι μίζεροι, μικροί και ασήμαντοι τύραννοι ήταν ανίκανοι στο να κρατήσουν το όνομά του έξω από τα βιβλία ιστορίας ή να εμποδίσουν τα έργα ζωγραφικής του να πουληθούν για εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η συμπεριφορά σε κάποιον που δημιουργεί ένα νέο στυλ, αφού οι εξελίξεις στην εφαρμοσμένη τεχνολογία όπως χρώματα βιομηχανικά κατασκευασμένα σε αντιδιαστολή με μικτά χρώματα φτιαγμένα στο χέρι απορρίπτονταν βίαια από αυτούς τους τύπους και διατείνονταν ότι όποιος χρησιμοποιούσε βιομηχανικά χρώματα δεν ήταν πραγματικός καλλιτέχνης.

   Στην πραγματικότητα, οι δάσκαλοι είχαν διάφορους μαθητευόμενους που ανακάτευαν τα χρώματά τους. Βέβαια, τα σωληνάρια χρωμάτων είναι αρκετά αποδεκτά τώρα, όπως θα είναι και η φωτογραφία και τα ψηφιακά μέσα εν καιρό. Σήμερα οι καλλιτέχνες έχουν τους υπολογιστές αντί για άπειρους βοηθούς. 

Ξέρετε πόσο άσχημα πιθανώς συμπεριφέρονταν στους φωτογράφους, αλλά τώρα είναι μια σεβαστή μορφή τέχνης. Διάβασα για τα μισητά πράγματα που είπαν για τα παστέλ και τη Mary Cassat, και τώρα τα πρώτα θεωρούνται εκλεπτυσμένη τέχνη και οι εργασίες της Cassat αριστουργήματα. Τώρα που οι υπερόπτες έχουν ψηφιακούς καλλιτέχνες να μειώσουν, οι ξυλομπογιές αρχίζουν πραγματικά να κερδίζουν κάποιο σεβασμό. Ψηφιακοί καλλιτέχνες: η ώρα μας επίσης θα έρθει.

~ Howard David Johnson, 2006

Επίσκεφτείτε το: www.howarddavidjohnson.com

_Btn.myth.jpg (4278 bytes)

btn celtic&.jpg (15723 bytes)

The World's Great Religions Art Gallery.jpg (14460 bytes)

deutsche mythologie.jpg (14999 bytes)

King Arthur

Greek Mythology

Celtic Mythology

The Great  Religions

Norse Mythology

Fairy Paintings

Realistic Fantasy Art Gallery.jpg (16883 bytes)

~symbolist art.jpg (15008 bytes)

~The seven wonders of the ancient world btn.jpg (14813 bytes)

_Btn.res.jpg (4044 bytes)

Alamo btn.jpg (17997 bytes)

Greek Myths Link.jpg (17046 bytes)

Surreal Fantasy Art

Symbolist Art

The Seven Wonders

Art of  Res Publica

Legends of History

Spartan Warriors

Digital Realistic Art Gallery Link.jpg (17603 bytes)

Asian mythology Art Gallery.jpg (13921 bytes)

btn.com.2.jpg (15461 bytes)

_A History of Dragons.jpg (14657 bytes)

btn.Phantom of the Opera.jpg (16977 bytes)

Mythic-Women Art Gallery Link.jpg (19893 bytes)

Digital Techniques

Asian Mythology

Commercial Art

History of Dragons

More Fantasy Art

Mythic Women Art

btn_fantasy1.jpg (12867 bytes)

btn_stages.jpg (16477 bytes)

Realistic Art Instruction link.jpg (14563 bytes)

_Btn.fine.jpg (4916 bytes)

Realistic Paintings Art Gallery.jpg (14400 bytes)

Pin up Art Gallery

About Realistic Art

Studio Photography

Art Instruction

Frauen Mit Blumen

Realistic Paintings

_Btn.abouthdj.jpg (3569 bytes)

_Thumbelina_copy.jpg (3431 bytes)

~btn.pencil drawings.jpg (11394 bytes)

Colored pencil portraits Art Gallery II.jpg (12252 bytes)

Pre- raphaelite Art link.jpg (16219 bytes)

Free Fairy Wallpapers link.jpg (17183 bytes)

About the Artist

Digital Thumbelina

Pencil Portraits I

Colored Pencils II

Pre-Raphaelite Art

 Art Link Exchange

 Art of the Bible

Mermaid Art 

The Art of War 

Business Center

Legendary Women

Paintings in Oils

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ
& ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

Miss_Lillian_1994.jpg (47512 bytes)                      Pandoras_Box_copy.jpg (73444 bytes)

        5 σελίδες ελεύθερων μαθημάτων παρέχονται δωρεάν στους ανερχόμενους καλλιτέχνες.
        Κάντε κλικ εδώ για απευθείας σύνδεση σε αυτά. Αφότου τα δείτε αν επιθυμείτε ακόμα να μάθετε περισσότερα για αυτή την τεχνική του, προσωπικές οδηγίες είναι διαθέσιμες. Αν και το είναι αναγκαίο σε μια ποιοτική ρεαλιστική απεικόνιση, δεν είναι και η κύρια εστίαση της σχολής μας, αλλά το να διδάξει όλα όσα χρειάζονται για να παράγεται μια καλή εικαστική τέχνη αφήγησης ιστορίας ή δραματικά εικονογραφικά πορτραίτα. Το όνομα της σχολής είναι The Brandywine School of ILLUSTRATIVE ART.

 

Επίσης στο επίσημο site του μπορείτε να βρείτε εικονογραφήσεις για την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, όπως και άλλες Παγκόσμιες Μυθολογίες, πίνακες με τα 7 θαύματα του κόσμου, νεράιδες, φανταστικά πλάσματα, δράκους, διάφορες θρησκείες ακόμα και φωτογραφίσεις σε στούντιο.

___________________________
Ευχαριστούμε το μέλος της κοινότητάς μας SAM_502 για τη μετάφραση των κειμένων από το ξένο site του καλλιτέχνη.
Επίσης να διευκρινηστεί πως η πολιτική του κ. Johnson είναι να παρέχεται άδεια για ελεύθερη δημόσια χρήση εικόνων του [έως και πέντε (5) στον αριθμό].

Μετά από προσωπική επικοινωνία μαζί του επέτρεψε στο site μας τη δημοσίευση τριών επιπλέον εικόνων -συνολικά 8 δηλαδή- οπότε τον ευχαριστούμε θερμά γι' αυτή του την ευγενική παραχώρηση, που αν μη τι άλλο μας τιμά!

Αφισα τεχνη εκδοσεις βιβλιων τεχνης αγορασουν αδειες με original art τεχνη διδασκαλιας
info@howarddavidjohnson.com

Ευχαριστω για Επισκεπτης ... Την επιχειρηση σας, τα γραμματα, και συνδεσμοι ειναι παντα ευπροσδεκτα .

*****

text